neděle 5. září, 04:08 Svátek má Boris
Není fotka
Kategorie

Vyhledávání

Chat
Online: nikdo

Co se kde šustne

Navigace: Miminka a batolata
hodnocení: 5.00
Aktuální kategorie: help   Vše > Miminka a batolata
Diskutujte! Máte se svojí ratolestí spíše starosti a nebo radosti?

Autor: mominka
Status: nováček

Stále se nekulí-poraďte

Datum: 17.07.2010 22:08

Ahojky,mám 6 měsíční holčičku.Byly jsme před pár týdny na půlroční prohlídce u doktorky,které se nelíbilo,že se naše Karolínka ještě nekulí na bříško a obráceně.Řekla mi že s ní musím cvičit,ale přijde mi to nesmyslné.Řekla mi,že v poloze na bříšku jí mám přitláčet zadeček k podložce a držet nožičky pokrčené jako žabka- to se jí nebude líbit,tudíž se prý začne točit.Můžete mi prosím poradit nějaký fígl,který bych mohla použít a ulehčit to tak té naší princezně?děkuji všěmplease smiley

Komentáře a názory

• Autor: Arturka
    Status:

Re: Stále se nekulí-poraďte

Datum: 18.07.2010 12:19

Ahoj. Myslím, že bys měla paní doktorku poslechnout a cvičit s ní. Ona ti jistě ukázala jak se to dělá. Dítě má nějaký vývoj. V každém měsíci se naučí něco nového. Z bříška na záda se překulí hodně brzy a obráceně je to trošku těžší, ale to už by mělo umět v šesti měsících. Pohyblivější jsou, když jsou nahatý a bez plínek. Tak jí na to cvičení dopřej volnost.

Moje dcery tohle zvládly ve čtvrtém měsíci, v šestém se samy posazovaly a jedna z nich v šestém měsíci dokonce i lezla!!!eye popping smiley Každé dítě je jiné, některé je čipernější, některé pohodlnější. Ale pokud tě paní doktorka na něco upozorní, tak cvič. Rozhýbej ji trošku.

• Autor: zuziberka
    Status: expert

Datum: 18.07.2010 12:21

Možná by stálo za to vyhledat někoho, kdo by tě naučil Vojtovu metodu. Používá se u nezralých a postižených dětí a hodně pomáhá. Naše dcera měla jako maličká zkrácené svaly na jedné polovině těla a po třech měsících cvičení vojtovky bylo vše v pořádku.

[cs.wikipedia.org]

[www.zuzibercinystranky.wbs.cz] [www.gesneriads.wbs.cz]

• Autor: Anavi

Datum: 20.07.2010 22:12

Vojtovka je určitě účinná, jen jsem slyšela, že je na ni potřeba mít náturu. Kamarádka měla opožděného syna, cvičení zabíralo, ale prý si malej poplakal... a ona u toho taky. sad smiley

• Autor: zuziberka

Datum: 21.07.2010 11:36

Naše plakala taky , ale není to tím, že by je něco bolelo, ale proto, že jsou v poloze, která do té doby pro ně nebyla přirozená (mají naučenou jinou - špatnou) a brání se jí, není jim příjemná

[www.zuzibercinystranky.wbs.cz] [www.gesneriads.wbs.cz]

• Autor: HanaK

Datum: 23.07.2010 14:49

Doktoři mají tabulky a dítě, které si dovolí se od tabulek odlišovat, to má hóóóódně těžké. sad smiley

Možná má fakt nějaký pohybový prolém, možná je jenom její pohybový vývoj o maličko pomalejší...

Asi bych u svého dítěte tomu dala trochu času, nechala ji hodně nahatou na zemi na dece a uvidíš. Nabízej jí v leže na zádech svoji ruku ze strany tak, aby se o ni mohla přitáhnout.

Jestli se to nebude lepšit, chtělo by to začít cvičit.

(Vojtovku jsem cvičila s nejmladším, oblíbil si polohu "paragraf" a za pár týdnů byl ok)

http://www.icone-gif.com/gif/animaux/chats/chat031.gif

Odpověď na příspěvek
Jméno:  povinné
Email:  povinné
Titulek: 
help
Hodnocení příspěvků a sekcí je povoleno pouze registrovaným uživatelům. registrace
Jak se vám líbí příspěvek "Stále se nekulí-poraďte"?
1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
smiling smiley winking smiley sad smiley angry smiley grinning smiley tongue sticking out smiley thumbs up thumbs down spinning smiley sticking its tongue out eye rolling smiley eye popping smiley smoking smiley nono smiley confused smiley mls smiley stydlin smiley love smiley please smiley drinking smiley coffe smiley flower smiley
Antispam ochrana u neregistrovaných uživatelů - opište čísla z obrázku:
Přidání rozšířených atributů je povoleno pouze registrovaným uživatelům. registrace
Před odesláním příspěvku si přečtete Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz. Co je to komentářový spam?
Pro rychlou a nezávaznou komunikaci slouží chat.

Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.

Doporučujeme: Smudla.cz - podpultovka.cz - sbaleno.cz - natriko.cz - aktivni.cz - | Hračky - Week.cz - ProMamy.cz – rodinný portál - Detsky-web.cz

RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Miminka a batolata (Diskuze)

Přidej na Seznam

(c) 2006-9 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda

ikonka pro vás
week.cz
Tento server používá software Phorum.