|
čtvrtek 9. září, 08:32 Svátek má Daniela
|
|
Kategorie
Vyhledávání
Chat
Co se kde šustne
|
Navigace: Těhotenství
hodnocení: 5.00
Diskutujte!
Máte se svojí ratolestí spíše starosti a nebo radosti?
Diskuze
Komentáře a názoryPodobné příspěvky
Odpověď na příspěvek
|
Re: Je mi 16, jsem těhotná.
Pokud máš normální mámu, tak bych jí to asi řekla. Co dál - to neporadím... ale pokud nemáte kde bydlet, nemáte vlastní příjem... tak bych si asi dítě netroufla nechat.
Tos otěhotněla přes antikoncepci?
Že jsi těhotná, když bereš antikoncepci, je málo pravděpodobné, pokud jsi tedy nevynechala? Jsi si jistá?Podle čeho usuzuješ na těhotenství? Dělala sis test? Střihej k doktorovi, když jsi schopná si dojít pro prášky, tak snad můžeš říct, že tě má vyšetřit. Brát hormonální antikoncepci v těhotenství není žádná výhra.
Jak můžeš dostat antikoncepci bez prohlídky

[www.evciny-stranky.websnadno.cz]
Asi může....doktoři jsou různí, moje kolegyně mi dnes řekla, že jí doktor nikdy nedělal odběry na testy na rakovinu děložního čípku.
-----------------------------------------------------
Přej si něco, padá server!
Máms by mě přerazila .... bydlet nemáme kde a příjem ... jak sem říkala přítel pracuje ale já studuju 2 řočník na střední ... jenže zase to dítě nechci dát pryč ... nechci ho zabít ... a taky co když pak nebudu moct mít další děti?!
beru antikoncepci ... ale jak "lentilky" ... často na to zapomenu a nekdy uplne vynechám .... dělala sem si 4 testy po 2 dnech ... vsechny pozitivni .... a taky je mi casto rano blbe .... s tím doktorem nevím mám strach ... chodí k němu i máma ... co když jí to řekne ...
No když sem si byla poprve pro antikoncepci ... rekl ze me vysetri priste...byla sem tam s mamou a mel tam fůru lidí ... a kdyz sem tam byla po 2. nebyl tam a recept mi dala sestricka a ja sla ....
bystte dělalay vy??? kdby ste byli v mojí situaci ... zkuste se do toho vžít .... =(
oprava: co byste dělaly .......
A ten přítel se k tomu staví jak?
Lucko, myslím, že ti stejně nic jiného nezbyde než to říct mámě. Pokud by ses rozhodla pro potrat tak si myslím, že ti ho stejně neudělají bez souhlasu rodičů, protože nejsi plnoletá. Myslím, že nejlepší by bylo jít ke gynekologovi, zjistit si zda jsi opravdu těhotná a pak to jít přiznat domů anebo pokud nejsi těhotná tak si pořádně oddychnout a příště jíst antikoncepci pravidelně.
Lucko, tak to je snad už jasný. A neboj se, máma tě nepřerazí. Nadšená nebude, bude asi chvíli řádit, ale vzhledem k tvému věku si myslím, že by o tom vědět měla. Budeš potřebovat její podporu i pomoc v každém případě. Ať se rozhodneš pro potrat nebo pro porod, tak nemůžeš říct, e se to mámy netýká. Zvaž pokud možno bez emocí, jestli v této životní situaci dítě opravdu chceš a hlavně jestli mu můžeš dát do života to, co potřebuje. Jde přece především o to mrně a jeho budoucnost. Ono to není jen porodit roztomilý uzlíček, to je závazek až do konce tvého života. A v 16 se vzdát všeho, čím žijí tvoji vrstevníci, není snadné. Tak ti přeji, aby ses rozhodla dobře (dnešní provedení potratů je mnohem šetrnější, tak se tolik nemusíš bát pozdějších komplikací - ale ta možnos tu je vždycky - a taky je lepší, pokud se potvrdí těhotenství co nejdří, protože miniinterupce je samozřejmě míň riziková).
A taky podle toho, co tu říkáš o svém gynekologov bych hledala jiného a taky jinou antikoncepci, kterou nemusíš brát denně. Když na to zapomínáš, to je jako bys nic nebrala. Kdyby se ti gynekolog věnoval, tak bys věděla, že je nutné brát prášky pravidelně i ve stejnou denní dobu. Když zapomeneš, tak ten měsíc se musíš chovat, jako bys nebyla chráněná. Existují i jiné možnosti - injekce, náplast, nitroděložní tělísko s hormony, podkožní hormonální tyčinky.... to je všechno vhodné právě pro zapomnětlivé.
Tak rychle mazej za mámou i za doktorem! Čas je proti tobě.
Věra
Doktor to mámě říct nesmí, teda alespoň myslím...je to něco jako zpovědní tajemství, ne?
-----------------------------------------------------
Přej si něco, padá server!
No to nesmí, ale co si budem povídat, určitě každá má zkušenost, kdy se vynesly různé pikantní informace z ordinace ven. A jestli je to na malém městě, tak stačí, že se častěji ukážeš v ordinaci. A taky znám dost ordinací, kde zvuková prostupnost z ordinace do čekárny je velká. Kromě šeptaných informací jsou všichni nechtěnými posluchači celé anamnézy vyšetřované. Prostě zákon-nezákon, je to hlavně v lidech, no jako skoro všechno. Věra