čtvrtek 9. září, 08:32 Svátek má Daniela
Není fotka
Kategorie

Vyhledávání

Chat
Online: nikdo

Co se kde šustne

Navigace: Těhotenství
hodnocení: 5.00
Aktuální kategorie: help   Vše > Těhotenství
Diskutujte! Máte se svojí ratolestí spíše starosti a nebo radosti?

Autor: _Lucka_
Status: začátečník

Je mi 16, jsem těhotná.

Datum: 06.10.2009 23:53

Ahoj, jmenuju se Lucka a je mi 16 mám 19letého přítele. Jsem těhotná. Nevím co mám dělat, rodiče mě zabijou, jak moji tak přítele. Nechci jít na potrat, ale v tomhle věku a v téhle situaci si taky dítě nemůžu nechat. Kromě přítele o tom zatím nikdo neví. Nebyla jsem ani u gynekologa. Byla jsem tam je 2x pro prášky a ani mi nedělal prohlídku. Přítel sice chodí do práce - vydělává, ale já ještě studuji (2.ročník SŠ). Nevím co teď, co byste dělali na mém místě?? Budu ráda za každou odpověď a radu.

Komentáře a názory

Stránky: 1234567 | další
    Aktuální stránka: 1 z 7
  • Autor: Anavi
    Status: expert

Re: Je mi 16, jsem těhotná.

Datum: 07.10.2009 16:40

Pokud máš normální mámu, tak bych jí to asi řekla. Co dál - to neporadím... ale pokud nemáte kde bydlet, nemáte vlastní příjem... tak bych si asi dítě netroufla nechat.

Tos otěhotněla přes antikoncepci?

• Autor: Majka

Datum: 07.10.2009 17:30

Že jsi těhotná, když bereš antikoncepci, je málo pravděpodobné, pokud jsi tedy nevynechala? Jsi si jistá?Podle čeho usuzuješ na těhotenství? Dělala sis test? Střihej k doktorovi, když jsi schopná si dojít pro prášky, tak snad můžeš říct, že tě má vyšetřit. Brát hormonální antikoncepci v těhotenství není žádná výhra.

• Autor: Evca

Datum: 07.10.2009 18:10

Jak můžeš dostat antikoncepci bez prohlídkyeye popping smiley eye popping smiley confused smiley

[www.evciny-stranky.websnadno.cz]

• Autor: Galad_Elen

Datum: 07.10.2009 18:37

Asi může....doktoři jsou různí, moje kolegyně mi dnes řekla, že jí doktor nikdy nedělal odběry na testy na rakovinu děložního čípku.

-----------------------------------------------------
    Přej si něco, padá server!

• Autor: _Lucka_

Datum: 07.10.2009 22:59

Máms by mě přerazila .... bydlet nemáme kde a příjem ... jak sem říkala přítel pracuje ale já studuju 2 řočník na střední ... jenže zase to dítě nechci dát pryč ... nechci ho zabít ... a taky co když pak nebudu moct mít další děti?!

Datum: 07.10.2009 23:02

beru antikoncepci ... ale jak "lentilky" ... často na to zapomenu a nekdy uplne vynechám .... dělala sem si 4 testy po 2 dnech ... vsechny pozitivni .... a taky je mi casto rano blbe .... s tím doktorem nevím mám strach ... chodí k němu i máma ... co když jí to řekne ...

Datum: 07.10.2009 23:03

No když sem si byla poprve pro antikoncepci ... rekl ze me vysetri priste...byla sem tam s mamou a mel tam fůru lidí ... a kdyz sem tam byla po 2. nebyl tam a recept mi dala sestricka a ja sla ....

Datum: 07.10.2009 23:04

bystte dělalay vy??? kdby ste byli v mojí situaci ... zkuste se do toho vžít .... =(

Datum: 07.10.2009 23:05

_Lucka_ napsal(a):

bystte dělalay vy??? kdby ste byli v mojí situaci ... zkuste se do toho vžít .... =(

oprava: co byste dělaly .......

• Autor: Anavi

Datum: 07.10.2009 23:19

_Lucka_ napsal(a):

Máms by mě přerazila .... bydlet nemáme kde a příjem ... jak sem říkala přítel pracuje ale já studuju 2 řočník na střední ... jenže zase to dítě nechci dát pryč ... nechci ho zabít ... a taky co když pak nebudu moct mít další děti?!

A ten přítel se k tomu staví jak? confused smiley

• Autor: Simi

Datum: 08.10.2009 07:07

Lucko, myslím, že ti stejně nic jiného nezbyde než to říct mámě. Pokud by ses rozhodla pro potrat tak si myslím, že ti ho stejně neudělají bez souhlasu rodičů, protože nejsi plnoletá. Myslím, že nejlepší by bylo jít ke gynekologovi, zjistit si zda jsi opravdu těhotná a pak to jít přiznat domů anebo pokud nejsi těhotná tak si pořádně oddychnout a příště jíst antikoncepci pravidelně.

• Autor: SPIKE

Datum: 08.10.2009 07:24

_Lucka_ napsal(a):

beru antikoncepci ... ale jak "lentilky" ... často na to zapomenu a nekdy uplne vynechám .... dělala sem si 4 testy po 2 dnech ... vsechny pozitivni .... a taky je mi casto rano blbe .... s tím doktorem nevím mám strach ... chodí k němu i máma ... co když jí to řekne ...

Lucko, tak to je snad už jasný. A neboj se, máma tě nepřerazí. Nadšená nebude, bude asi chvíli řádit, ale vzhledem k tvému věku si myslím, že by o tom vědět měla. Budeš potřebovat její podporu i pomoc v každém případě. Ať se rozhodneš pro potrat nebo pro porod, tak nemůžeš říct, e se to mámy netýká. Zvaž pokud možno bez emocí, jestli v této životní situaci dítě opravdu chceš a hlavně jestli mu můžeš dát do života to, co potřebuje. Jde přece především o to mrně a jeho budoucnost. Ono to není jen porodit roztomilý uzlíček, to je závazek až do konce tvého života. A v 16 se vzdát všeho, čím žijí tvoji vrstevníci, není snadné. Tak ti přeji, aby ses rozhodla dobře (dnešní provedení potratů je mnohem šetrnější, tak se tolik nemusíš bát pozdějších komplikací - ale ta možnos tu je vždycky - a taky je lepší, pokud se potvrdí těhotenství co nejdří, protože miniinterupce je samozřejmě míň riziková).

A taky podle toho, co tu říkáš o svém gynekologov bych hledala jiného a taky jinou antikoncepci, kterou nemusíš brát denně. Když na to zapomínáš, to je jako bys nic nebrala. Kdyby se ti gynekolog věnoval, tak bys věděla, že je nutné brát prášky pravidelně i ve stejnou denní dobu. Když zapomeneš, tak ten měsíc se musíš chovat, jako bys nebyla chráněná. Existují i jiné možnosti - injekce, náplast, nitroděložní tělísko s hormony, podkožní hormonální tyčinky.... to je všechno vhodné právě pro zapomnětlivé.

Tak rychle mazej za mámou i za doktorem! Čas je proti tobě.

Věra

• Autor: Galad_Elen

Datum: 08.10.2009 07:30

Doktor to mámě říct nesmí, teda alespoň myslím...je to něco jako zpovědní tajemství, ne?

-----------------------------------------------------
    Přej si něco, padá server!

• Autor: SPIKE

Datum: 08.10.2009 07:42

No to nesmí, ale co si budem povídat, určitě každá má zkušenost, kdy se vynesly různé pikantní informace z ordinace ven. A jestli je to na malém městě, tak stačí, že se častěji ukážeš v ordinaci. A taky znám dost ordinací, kde zvuková prostupnost z ordinace do čekárny je velká. Kromě šeptaných informací jsou všichni nechtěnými posluchači celé anamnézy vyšetřované. Prostě zákon-nezákon, je to hlavně v lidech, no jako skoro všechno. Věra

Stránky:  1234567 | další komentáře>>

Podobné příspěvky
Diskuze: Vnoučata Dětská hřiště, průlezky, skl.. ...

Holky aby bylo kde je ukázat mrňousky :D

Autor: jaja99 - 06.01.2007 18:15
Rubrika: Výchova a péče - Komentářů: 905

Moc se mi líbí různé dřevěné atrakce pro děti, v poslední době jich hodně "vyrostlo", ale myslím si, že ne pořád dosti. Domnívám se, že i u nás n

Autor: Libi - 01.05.2007 21:14
Rubrika: Aktivity a volný čas - Komentářů: 85

...

Autor: Martinita - 26.08.2010 22:03
Rubrika: Těhotenství - Komentářů: 8
Galerie: Dámou v každé situaci:) První hodina lezení S tátou už plavat nepůjdu!
  Dámou v každé situaci:)
Autor: Otazka - 23.05.2007 08:05
Rubrika: Výchova a péče - Komentářů: 9
První hodina lezení
Autor: cbob - 16.07.2007 22:13
Rubrika: Taťkové - Komentářů: 4
S tátou už plavat nepůjdu!
Autor: cbob - 16.07.2007 22:14
Rubrika: Taťkové - Komentářů: 6

Odpověď na příspěvek
Jméno:  povinné
Email:  povinné
Titulek: 
help
Hodnocení příspěvků a sekcí je povoleno pouze registrovaným uživatelům. registrace
Jak se vám líbí příspěvek "Je mi 16, jsem těhotná."?
1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
smiling smiley winking smiley sad smiley angry smiley grinning smiley tongue sticking out smiley thumbs up thumbs down spinning smiley sticking its tongue out eye rolling smiley eye popping smiley smoking smiley nono smiley confused smiley mls smiley stydlin smiley love smiley please smiley drinking smiley coffe smiley flower smiley
Antispam ochrana u neregistrovaných uživatelů - opište čísla z obrázku:
Přidání rozšířených atributů je povoleno pouze registrovaným uživatelům. registrace
Před odesláním příspěvku si přečtete Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz. Co je to komentářový spam?
Pro rychlou a nezávaznou komunikaci slouží chat.

Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.

Doporučujeme: Smudla.cz - podpultovka.cz - sbaleno.cz - natriko.cz - aktivni.cz - | Hračky - Week.cz - ProMamy.cz – rodinný portál - Detsky-web.cz

RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Těhotenství (Diskuze)

Přidej na Seznam

(c) 2006-9 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda

ikonka pro vás
week.cz
Tento server používá software Phorum.