neděle 5. září, 04:04 Svátek má Boris
Není fotka
Kategorie

Vyhledávání

Chat
Online: nikdo

Co se kde šustne

Navigace: Prckové
hodnocení: 5.00
Aktuální kategorie: help   Vše > Prckové
Diskutujte! Máte se svojí ratolestí spíše starosti a nebo radosti?

Autor: Mona
Status: expert

Hry, říkadla, popěvky....

Datum: 02.11.2007 15:21

Potřebuji slova k pohybové hře: ,,My dáme ruku sem, my dáme ruku tam....´´ . (Libi, ty bys mohla vědět). Díky.

Komentáře a názory

Stránky: 12 | další
    Aktuální stránka: 1 z 2
  • Autor: Libi

Re: Hry, říkadla, popěvky....

Datum: 02.11.2007 18:07

my dáme ruku sem, my dáme ruku tam, my dáme ruku sem a tak s ní zatřesem, uděláme honky tonky rotaci ať máme legraci (hlavu, rameno, nohu, zadek, ...) winking smiley

• Autor: LadaB

Datum: 02.11.2007 18:22

Mono na Libi je spoleh... winking smiley

• Autor: Anavi

Datum: 02.11.2007 18:25

Libi winking smiley , ty seš fakt profík na svém místě grinning smiley thumbs down

Datum: 02.11.2007 18:29

stydlin smiley stydlin smiley

• Autor: Mona

Datum: 02.11.2007 18:40

Libi...díky...jsi zlato. Teď mi ještě upřesni, jak je to s pohybovou stránkou...houbelec si pamatuju. eye rolling smiley

Datum: 02.11.2007 18:56

stojíš s dětmi v kroužku, nejřív část těla do kroužku (mírně otáčet) , pak z kroužku ven (mírně otáčet), pak zase do kroužku (mírně otáčet), pak zatřást seshora dolů, potom se otočit dokolečka s rukama nad hlavou (můžou buď tleskat nebo rukama otáčet v zápěstí), a skončit v podřepu (nakonec buď vyskočit s rukama nad hlavu nebo zabubnovat prstíky do země) winking smiley

Datum: 02.11.2007 18:58

Mono, to budem provozovat na příštím srazu??? grinning smiley winking smiley

Datum: 02.11.2007 19:02

Libi...díky moc. thumbs down

Nemáš v zásobě nějakou krátkou (děti v MŠ) pohádku na téma zdraví nebo tělo?

Datum: 02.11.2007 19:09

zkus tenhle odkaz [www.rvp.cz] příští týden budu mít ve školce zaměřený na zdraví a tělo winking smiley , tak hledám také nějakou inspiraci, když na něco přijdu, tak ti to sem hodímsmiling smiley

Datum: 02.11.2007 19:15

Libi...to je přesně ono. V naší školce mají toto téma zrovna teď a já byla v úterý na praxi. Mám za úkol vytvořit vlastní týdenní plán. A to víš, já s takhle malými dětmi nepraciju, tak abych se náhodou v něčem nesekla.

Nejvíc mi dává zabrat formulace specifických cílů a očekávaných výstupů... grinning smiley grinning smiley

Datum: 02.11.2007 19:22

Moni, tak v tomto duchu jsme byli informováni na schůzce ve školce: jakože plán, očekávané cíle, prostředky plnění - no já z toho byla celá pryč!!! eye rolling smiley grinning smiley

Datum: 02.11.2007 21:00

Mono já ve školce dělám teprve pár let, jinak mám zkušenosti s těmi staršími dětmi v nízkopraháči, vystudovaná jsem socka takže se stále hrabu v knikách, internetu, sháním různé nápady, inspirace, hry, protože to jsou věci, které já ve škole oproti pedárnám nebrala sad smiley

Datum: 03.11.2007 06:38

Anavi...je to slovíčkaření a to je to, co mne neba. eye rolling smiley

Libi...já zas mám hry a činnosti pro starší děti a tak se je snažím přetvořit pro mladší děti. Ne vždy to ale jde, takže taky lítám po netu a hledám, hrabu v knihách a časopisech.... grinning smiley A když už něco najdu, tvořím k tomu tu moudrou ,,omáčku´´. eye rolling smiley

Mimochodem na téma Zdraví a zdravý životní styl teď dělám projekt pro naše děti do školy.

Datum: 03.12.2007 22:00

k tomu zdraví jsem nakonec využila mj. tuto pohádku

Pohádka o zdraví

Dagmar Nováková

V jednom království se ztratilo zdraví. Místo něj přiletěl zlý drak Nemoc a začal trápit lidi.
    Drak měl tři hlavy, a když létal nad královstvím, hlavy se rozhlížely, komu by mohly ublížit. Když se na někoho podívala první hlava, tak si hned zlomil nohu, nebo rozbil koleno, nebo mu něco v těle přestalo správně pracovat. Když se podívala druhá hlava, tak ten člověk byl strašně smutný, nic ho netěšilo a nic se mu nechtělo dělat. A když se podívala ta třetí hlava, tak člověk nenašel doktora ani léky, začal se hádat a nesnášet s ostatními lidmi, přišel o práci, jeho studna ztratila pramen a úroda uschla.
    Zkrátka a dobře, v království bylo zle, lidé byli nemocní a nikdo si nevěděl rady, jak se zlého draka Nemoci zbavit. Pan král a paní královna byli nešťastní a nešťastná byla také jejich princátka, dvojčata Robert a Julie. Byli to sice ještě děti, ale brzo je napadlo, že musí království zachránit.
    A tak Robert s Julií podnikali výpravy do všech koutů země a hledali odvážného hrdinu, který by království pomohl zahnat draka Nemoc.
    Zkoušeli to u věhlasných lékařů, ale ti všichni kroutili hlavami: "Kdepak, na takové nemoci jsem krátký".
    A jiný zase říkal: "Na draka Nemoc mé léky nestačí."
    Další se právě chystal odjet pryč: "Já odcházím, s drakem bojovat nemůžu. A ještě bych mohl onemocnět i já."
    Robert a Julie byli smutní. A když nepochodili ani u rádců, učenců a vyhlášených siláků, vraceli se domů a báli se, že budou také nemocní. Jak tak šli lesem, uslyšeli z nedaleké jeskyně nějaké naříkání a kňourání. A hned se tam šli podívat.
    "Kdo to tady pláče?" ptal se Robert. V jeskyni se krčil malý dráček. A měl tři hlavičky!
    Julie se k němu naklonila: "Kdopak jsi? Takhle malého dráčka jsme nikdy neviděli. Že ty jsi také nemocný kvůli tomu drakovi?" "No právě", kňoural dráček. „Vždyť já jsem drak Zdraví a po celé roky hlídám ve vašem království, aby lidé moc nestonali. Já býval silák, ale drak Nemoc mě zahnal a takhle jsem dopadl. Jsem čím dál tím menší a slabší. A jestli umřu, tak už vás nikdo nezachrání."
    "Co budeme dělat?" bědovala Julie. "Jak se to stalo, že jsi tak slabý? Co s tebou uděláme?" byl zvědavý Robert.
    Dráček přestal fňukat a začal se zlobit: "Ale vždyť za to můžete vy všichni v království. Přestali jste se o mně starat, a proto vás mohl drak přemoci." "Jak přestali starat? A proč máš tři hlavy jako drak Nemoc?" divili se Robert s Julií.
    "To já vám hned řeknu. A také vám povím, co můžete udělat, aby drak Nemoc zase odletěl."
    "Tak honem povídej, dokud je čas. V království už jsou skoro všichni nemocní." skočil mu do řeči Robert.
    "Tak poslouchejte," řekl dráček:

"Já začal slábnout, protože se lidé přestali starat o své zdraví. No a protože já jsem zdraví, tak jste se přestali vlastně starat o mně. Tak třeba: lidé v království se přejídají a navíc se vyhýbají jídlům, která jsou zdravá. A také nikdo necvičí a nesportuje a také se nikomu nechce pracovat."
    "No ale vždyť jsou všichni nemocní, tak nemohou" začala království omlouvat Julie.
    "Právě, když někdo nežije zdravě, chytne všechny možné nemoci. A také jste se přestali mýt! Víte co nemocí se přenáší špinavýma rukama?" pokračoval dráček. "A je toho ještě víc, co je důležité: spánek, dobrá nálada a to, že se lidé mají rádi a pomáhají si. A protože ve vašem království je všechno špatně, tak já slábnu a lidé jsou nemocní. A ještě něco je špatně. Mnoho lidí kouří, pijí moc alkoholu nebo berou drogy! A to dělá zle všem mým hlavám." dokončil dráček řeč.
    "A co ty tři hlavy...?" ptala se Julie.
    "Jedna má na starosti všechno co se týká těla, druhá to jak se cítíme - náladu a třetí všechno ostatní, co potřebují lidé k životu a také vztahy mezi lidmi. A jak to není třeba jen u jedné hlavy v pořádku, tak začnou slábnout, protože to už zdraví není tak jak má být." vysvětlil dráček a pak zavzdychal, protože se zase zmenšil.
    "Tak já už asi vím, co ti pomůže a co pomůže i našemu království!" vykřikla Julie. "Roberte, honem poběž, dokud je čas!"
    Robert se sice trochu divil, ale pak mu to také došlo. Děti pospíchaly do království a všem lidem vyprávěly o dráčkovi Zdraví i o tom, proč je čím dál tím menší a slabší. Vysvětlovali všem, že musí jíst zdravě, dodržovat čistotu, spát a odpočívat, ale také cvičit a pracovat, a že nemají kouřit a pít moc alkoholu, ani brát jiné drogy.
    Protože lidé v království cítili, že je opravdu zle a také proto, že Robert a Julie byli princátka a jejich rodiče, král s královnou také lidem domlouvali, začali dělat všechno správně, aby dráčka Zdraví zachránili.
    A opravdu, dráček začal sílit a růst a čím byl zdatnější, tím víc slábnul drak Nemoc.
    A zanedlouho se z dráčka stal drak Zdraví a ten zesláblého draka Nemoc přemohl. Spolu s lidmi z království ho zavřeli do pevné klece, aby už nemohl lidem škodit.
    To víte, klec je sice pevná, ocelová, ale kdyby se lidé přestali o zdraví starat, tak by mohl drak Nemoc zesílit, klec rozbít a zase dělat neplechu. A proto drak Zdraví často létá nad královstvím, aby lidé nezapomněli, co mají pro něj i pro sebe dělat.
    Robert a Julie se také starají o zdraví. Ale napadlo je, že jsou i jiná království a jiné země, a že i tam se může lidem přihodit to, co u nich. A tak ten příběh napsali a proto jsme se na něj mohli dívat i my.

Pohádka z programu protidrogové prevence Institutu Filia (Mgr. D. Nováková)

Stránky:  12 | další komentáře>>

Odpověď na příspěvek
Jméno:  povinné
Email:  povinné
Titulek: 
help
Hodnocení příspěvků a sekcí je povoleno pouze registrovaným uživatelům. registrace
Jak se vám líbí příspěvek "Hry, říkadla, popěvky...."?
1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
smiling smiley winking smiley sad smiley angry smiley grinning smiley tongue sticking out smiley thumbs up thumbs down spinning smiley sticking its tongue out eye rolling smiley eye popping smiley smoking smiley nono smiley confused smiley mls smiley stydlin smiley love smiley please smiley drinking smiley coffe smiley flower smiley
Antispam ochrana u neregistrovaných uživatelů - opište čísla z obrázku:
Přidání rozšířených atributů je povoleno pouze registrovaným uživatelům. registrace
Před odesláním příspěvku si přečtete Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz. Co je to komentářový spam?
Pro rychlou a nezávaznou komunikaci slouží chat.

Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.

Doporučujeme: Smudla.cz - podpultovka.cz - sbaleno.cz - natriko.cz - aktivni.cz - | Hračky - Week.cz - ProMamy.cz – rodinný portál - Detsky-web.cz

RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Prckové (Diskuze)

Přidej na Seznam

(c) 2006-9 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda

ikonka pro vás
week.cz
Tento server používá software Phorum.